Check Church FestivalIn oktober vond in hartje Rotterdam, in poppodium Annabel, het jaarlijkse Church Festival plaats. Jong en Vrij Rotterdam zorgde voor lekker eten en goede muziek, Thuis Op Straat (TOS) regelde leuke activiteiten en attributen. Ook was er een kledingbeurs waarvan de opbrengsten naar een ander mooi project gaan: weekendtassen van Beat the Bag voor jongeren die op een jeugdhulplocatie verblijven. Het opgehaalde bedrag werd verhoogd door TOS, die besloot de geleende attributen te doneren, en zodoende mocht TriviumLindenhof voor een mooi bedrag een cheque in ontvangst nemen!

 

Jong en Vrij en Thuis op Straat trekken samen op in Church Festival
Het Church Festival wordt elk jaar georganiseerd door Jong en Vrij Rotterdam en net als vorig jaar werd er ook nu samengewerkt met Thuis Op Straat. Er lag een mooi draaiboek klaar voor activiteiten in het Zuiderpark, maar toen de weersvooruitzichten ongunstig bleken, werd ervoor gekozen uit te wijken naar Annabel, de locatie waar Jong en Vrij elke zondagochtend om 10.30 uur een kerkdienst heeft. Ondanks dat er snel geschakeld moest worden, was het een erg succesvol festival met voor elke doelgroep een unieke belevenis.

 

Donatie aan tassenproject TriviumLindenhof, Nationaal Fonds Kinderhulp en Beat the Bag
Elk jaar kiest het Church Festival een goed doel uit voor een donatie, en dit jaar was dit het tassenproject van TriviumLindenhof, Nationaal Fonds Kinderhulp en Beat the Bag (onderdeel van Verdraaid Goed). Beat the Bag maakt unieke tassen op volledig circulaire en sociale wijze. Ze upcyclen reclamedoeken tot herbruikbare tassen. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee Beat the Bag voorziet in sociale en lokale werkgelegenheid.

 

Van vuilniszak naar weekendtas
De tassen gaan naar jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Ze komen vaak vanuit een noodsituatie bij TriviumLindenhof binnen. Niet zelden hebben kinderen  snel een paar spullen bij elkaar geraapt in een vuilniszak. Als ze weer vertrekken of een weekend naar huis gaan, gaan vaak diezelfde spullen weer mee, in dezelfde vuilniszak. Medewerkers van TriviumLindenhof vonden dat dat anders moest kunnen en gingen op zoek naar een oplossing. Die werd gevonden in de samenwerking met Beat the Bag. De eerste 200 tassen werden gefinancierd door Nationaal Fonds Kinderhulp. De mooie stevige tas die de jongeren krijgen, staat symbool voor betere tijden, voor eigenwaarde.

 

En nu kunnen nog meer jongeren blij gemaakt worden met een tas dankzij Jong en Vrij Rotterdam en Thuis Op Straat. We zijn hier zeer dankbaar voor, want er zullen steeds opnieuw jongeren met spullen in vuilniszakken bij ons binnen komen. Voor hen is alle hulp welkom!

 

Meer informatie
Voor meer informatie over het Church Festival kunt u terecht bij Gerdine Tijssen van Jong en Vrij Rotterdam via 06 45 757 666 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor meer informatie over het tassenproject of TriviumLindenhof kunt u terecht bij Merel Fonteijn (accountmanager externe relaties TriviumLindenhof) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 34 78 55 54.

Check Church Festival

 

Deel dit artikel