Budgetcoaching TriviumLindenhof ook voor het bedrijfsleven
Privéproblemen van werknemers kunnen leiden tot allerlei werkgeversproblemen: productiviteitsverlies, ziekteverzuim, slecht functioneren, fraude, diefstal of meer. Oorzaak kan problematiek zijn zoals een echtscheiding, ernstige ziekte, het verlies van een dierbare. De laatste tijd komen daarnaast financiële problemen in steeds meer huishoudens voor. En ook die hebben een grote impact. Een situatie die voor u als werkgever veel zorg en kosten met zich meebrengt.

 

Uit een onderzoek van DAS blijkt dat Nederlanders hun werkgever liever niet op de hoogte stellen van hun financiële problemen. Zij schamen zich hiervoor, waardoor het probleem onbesproken blijft. Schulden geven onrust en brengen voor velen een schaamtegevoel met zich mee. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders ’s nachts wakker ligt van hun schulden.

 

Hoe herkent u het op de werkvloer?
Binnen uw organisatie zijn er wellicht ook werknemers waarvan niet bekend is dat zij schulden hebben maar die wel signalen uitzenden. Werknemers schreeuwen het niet van de daken “Help, ik verzuip!” als ze in financiële nood zitten. Vaak is echter wel te merken dat er sprake is van financiële problemen. Let bijvoorbeeld op de volgende situaties:

  • grijs verzuim: de medewerker is wel aanwezig maar er komt niets uit zijn handen door gebrek aan concentratie
  • emotioneler dan normaal (sneller boos, geïrriteerd bijv.)
  • conflicten met collega's
  • ziekmelding met vage klachten

Herkent deze signalen? Dan kan sociale financiële hulpverlening ook voor uw organisatie een weg zijn naar werknemers die meer in balans zijn. En daardoor weer met plezier hun bijdrage leveren aan het succesvol zijn van uw organisatie!

 

Onze onderscheidende expertise voor u
TriviumLindenhof is een organisatie die door jarenlange hulp aan jongeren en gezinnen ook expertise heeft opgebouwd in het begeleiden van personen in een problematische financiële situatie. Onze sociale financiële hulpverlening onderscheidt zich door de combinatie van expertise op het vlak van budgetcoaching én het herkennen en aanpakken van eventuele andere problemen.  Door aan beide te werken krijgen mensen weer grip op hun eigen financiën. En op hun leven en dus hun werk!

 

Hoe doen wij dat?
Onze budgetcoaches helpen uw werknemer met het stabiliseren van de situatie. Ze geven handvatten om ergere problemen te voorkomen. Samen met de werknemer wordt gewerkt aan inkomen, uitgaven en eventuele schulden. Indien nodig kan ook worden gekozen voor vrijwillig budgetbeheer. De coaches beheren in deze situatie niet alleen het geld van de persoon voor een bepaalde periode, ze leren hen ook zelf beter om te gaan met geld. Het beoogde resultaat is dat men zelf weer grip op de eigen financiën krijgt. Doordat onze budgetcoaches ook opgeleid zijn op sociaal maatschappelijk vlak is de benadering van financiële problemen meerdimensionaal.

Graag gaan wij hierover met u in gesprek. Om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn en te ontdekken wat onze sociale financiële hulpverlening voor uw organisatie kan opleveren.  

 

Wilt u hierover doorpraten of meteen een afspraak maken? Bel dan Bernice Scheurkogel op 06 51 99 35 42 of stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel